Hennie Hut

Hennie Hut

Hennie Hut
Naast mijn werk als docente beeldende vorming en design en lifestyle, heb ik me altijd bezig gehouden met kunst. Ik heb diverse cursussen edelsmeden gevolgd en in mijn atelier aan huis maak ik nu moderne zilveren sieraden.

Bij het maken van mijn sieraden ga ik uit van elementaire vormen: cirkel, vierkant en driehoek zijn vormen die met regelmaat terugkeren in mijn werk. Ook vind ik het belangrijk dat je het sieraad kan aanpassen aan de kleur van je kleding doormiddel van verwisselbare elementen.

Ik maak gebruik van diverse natuurlijke materialen zoals koraal en edelstenen, maar ook andere mindere conventionele materialen, zoals en lijm en kunsthars.

Mijn sieraden zijn uniek en met de hand gemaakt. Onder de naam ZUS&ZUS exposeer ik samen met mijn zus Alie internationaal in diverse galerie├źn. In overleg kan er een heel persoonlijk sieraad gemaakt worden.

Contact met mij opnemen kan telefonisch op 0186-573097
of per e-mail

Alie Hut

Alie Hut

Alie Hut
Ik ben werkzaam als Interim Manager Facilitaire zaken in de gezondheidszorg en ik woon in Huis ter Heide.
Ik zoek de ontspanning en afleiding in creativiteit en ben in 1998 gestart met het volgen van lessen in edelsmeden.

In mijn atelier aan huis ontstaan mijn sieraden vanuit een basisgedachte die wordt verder ontwikkeld tijdens het maken. Hierdoor ontstaat een wisselwerking tussen idee en uitvoering, waardoor de sieraden een soort vanzelfsprekendheid krijgen.

Ze zijn herkenbaar door hun eenvoud, herhaling en ritme.
Het zilver dat ik zaag, klop, bewerk en soldeer vormt een harmonieus geheel met de edelstenen, het koraal of verschillende gecultiveerde parels.

Onder de naam ZUS&ZUS exposeer ik samen met mijn zuster Hennie in galerie├źn. In overleg met mij kan er een heel persoonlijk sieraad gemaakt worden.

Contact met mij opnemen kan telefonisch op 0592-388643
of per e-mail