Hennie Hut
Tijdens mijn werk als docente beeldende vorming en design en lifestyle, (en nu met pensioen), heb ik me altijd bezig gehouden met kunst. Ik heb diverse cursussen edelsmeden gevolgd en in mijn atelier aan huis maak ik nu moderne zilveren sieraden.

Bij het maken van mijn sieraden ga ik uit van elementaire vormen: cirkel, vierkant en driehoek zijn vormen die met regelmaat terugkeren in mijn werk. Ook vind ik het belangrijk dat je het sieraad kan aanpassen aan de kleur van je kleding doormiddel van verwisselbare elementen.

Ik maak gebruik van diverse natuurlijke materialen zoals koraal en edelstenen, maar ook andere mindere conventionele materialen, zoals en lijm en kunsthars.

Mijn sieraden zijn uniek en met de hand gemaakt. Onder de naam ZUS&ZUS exposeer ik samen met mijn zus Alie internationaal in diverse galerieën. In overleg kan er een heel persoonlijk sieraad gemaakt worden.

Binnenkort  begin ik met workshops in mijn nieuwe atelier in Klaaswaal.

Contact met mij opnemen kan  per e-mail

Alie Hut

Alie Hut
In 1998 ben ik gestart met het volgen van lessen in edelsmeden. In mijn eigen atelier ontstaan mijn sieraden vanuit een basisgedachte die verder wordt ontwikkeld tijdens het maken. Hierdoor ontstaat een wisselwerking tussen idee en uitvoering, waardoor de sieraden een soort vanzelfsprekendheid krijgen. Ze zijn herkenbaar door hun eenvoud, herhaling en ritme. Het zilver en goud dat ik zaag, klop, bewerk en soldeer vormt een harmonieus geheel met de edelstenen. In overleg kan er een heel modern persoonlijk sieraad gemaakt worden.

Onder de naam ZUS&ZUS exposeer ik samen met mijn zus Hennie in diverse galerieën in binnen- en buitenland.

Ik geef ook workshops voor maximaal 4 personen in mijn atelier.

Contact met mij opnemen per e-mail